Rygemetode vejledning

Sådan virker det

Når elektronisk cigaretten anvendes går det elektroniske kredsløb i gang (automatisk), og lyset på elektronisk cigaretten vil lyse i takt med at der suges. Så snart du stopper med at ryge, forstøvningsprocessen stopper og e-cigarette går på standby. Du behøver ikke at tænde – slukke Cigaretten eftersom dette foregår automatisk.

Rygemetode

Vi anbefaler at du ryger på e-cigaretten med jævnt og roligt sug af ca. 3-5 sek. varighed, derefter tag en lille pause på min. 10 sek. før næste sug.

Du skal ikke tage hårde og hurtige sug eller lange dybe sug, fordi du så suger væsken for hurtig ud af refillen og ny væske ikke kan nå at løbe til forstøveren. Dette vil gøre at der dannes mere luft-damp end nikotin eller aroma damp som du ryger, og dette vil ophede din forstøver som kan brænde ud. Et jævnt og roligt sug vil derfor give dig bedre røg, og bedre holdbarhed på din e-cigaret, batteri og forstøver (atomizer).

Hvis det kniber med at få den i gang med ordentlig røg, så tag ca. 1-2 små sug for at varme forstøveren op, inden du starter med det rigtige sug (som beskrevet før).

Efter 4-6 sug har du normalt røget nok til at dække din nikotin eller aroma trang.
Efter 8-10 sug har du røget ca. hvad der svarer til en cigaret. Derefter kan vælge at holde en pause allerede efter 4-6 sug.
Du kan også ryge de 8-10 sug, men derefter din elektronisk cigaret bør have en pause på ca. 15-30 minutter.

Hvis der sker at røgmængden er dalende, betyder det at det er på tide at skifte enten refill eller batteri.
Det kan godt være lidt lidt svært at finde ud af det i starten, og vi anbefaler at i starten hellere skifter refill for tit, end risikere at ryge på tomme refiller og evt. brænde forstøveren ud! Efter at have røget et par stykke vil du nemt kunne se hvornår det er tid til at skifte. Det kræver selvfølgelig lige lidt tilvænning i starten.

E-cigaretten kan stadig lave damp, selvom hylstret er faktisk er tomt. Det er fordi der dannes kondens og damp af fugten i din indåndings luft, men det er dog ikke nok til at holde atomizeren nedkølet.
Du skal så være opmærksom på dalene røg eller overopheder forstøver og skift hellere refill (hylster) for tit, især i starten til du lige har styr på det.

Vi anbefaler at du holder E-cigaretten vandret, eller med aske bunden nedad under brug og ikke bruge den lodret, da man på den måde, især ved udskiftning af ny hylstre (refiller), risikerer at få dråber af nikotin/ aroma væsken i munden. Dette kan irritere slimhinderne.

Vigtigt!

Vær opmærksom især i starten på om at atomizeren på din e-cigaret bliver meget (unormalt) varm.
Fordi det er et sikkert tegn på forkert avendelse.
Årsagen er vist “tør rygning” dvs. rygning på tomme refiller (hylstre) eller for voldsom sug – rygning!

Begyndere ofte begynder med at suge kraftigere, som en reaktion på mindsket røgmængde. Pga. det forstøveren bliver varmere og varmere og giver endnu mindre røg. Til sidst brænder den af!
I stedet for at suge kraftigere, så stop og giv cigaretten en pause og se om refillen (atomizeren) skal udskiftes!

Tilbage til toppen